POSbeer.org Kaikki Oluesta
The Finnish Beer Portal
 

[POS] [Periaatteet] [Toiminta] [Oluttapaaminen] [Kotiolut] [Julkaisut] [Yhteystiedot] [Historiaa] [Summary in English]

Periaatteet

Perinteisen Oluen Seura edistää monipuolisen ja maittavan oluttarjonnan lisäntymistä ravintoloissa, baareissa ja vähitäiskaupassa. Erityisesti halutaan lisätä perinteisten, yksilöllistä makua omaavien oluiden osuutta suhteessa maailman merkkeihin. Tavoitteita edistetään julkaisu- ja valistustoiminnalla sekä lisäämällä olutalan sisäistä kanssakäymistä. (säännöt)

Kuluttajajärjestö

POS on riippumaton kaikista olueen liittyvistä kaupallisista intresseistä. Seura ei ota vastaan taloudellista tukea panimoilta tai oluen maahantuojilta. Näin yhdistys haluaa varmistaa roolinsa ennen kaikkea oluen ystävien ja kuluttajien järjestönä.

Olutliitto, FINNLIBS ja EBCU

Suomen Itsenäisten Olutseurojen Liitto - The Finnish League of Independent Beer Societies (FINNLIBS) perustettiin 1992 yhteistyöjärjestöksi itsenäisille eli olueen liittyvistä kaupallisista intresseitä vapaille olutseuroille. Sen tehtävänä on edistää jäsenseurojensa yhteisiä ponnistuksia suomalaisen olutkulttuurin hyväksi sekä vaalia suhteita kansainvälisiin itsenäisiin olutjärjestöihin. Näistä merkittävin on EBCU eli European Beer Consumers Union, jossa on yli 60 000 jäsentä. Olutseurojen Liitto hyväksyttiin EBCU:n jäseneksi syksyllä 1993.

POS on yhdessä Turun Oluen-Ystäväin Seuran ja Oulun Olutseuran kanssa Liiton perustajajäsen.

Alkuvuodesta 2000 Olutseurojen Liitto ja Suomen Olutseura yhdistivät voimansa Olutliitoksi ja samalla Olutseurojen Liitto lakkautettiin. POS jatkaa aktiivista toimintaansa myös Olutliitossa.

POS /  31.10.2006

 
20.10.2021 15:46

 Olutliitto

 European Beer Consumers Union
 


Tekijänoikeus © 2001-2002 Perinteisen Oluen Seura ry.